Следвайте Гласове в ТелеграмБившият съветник на президента и блогър Алексей Арестович

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБившият съветник на президента и блогър Алексей Арестович
Коментари Харесай

Арестович: Отказваме се от окупираните от Русия територии, ако ни приемат в НАТО

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Бившият консултант на президента и блогър Алексей Арестович обяви своята предизборна стратегия. Това излиза наяве от негова обява в обществените мрежи от 1 ноември. „ Моментът настъпи “, написа той, представен от украинското издание " Фокус ".

Един от пунктовете в оповестения лист се отнася за краткотрайно окупираните територии. Арестович е склонен да се откаже от отвоюване на земите, завзети от съветските въоръжени сили, в случай че Украйна бъде призната в НАТО.

„ Предложението ни към груповия Запад ще бъде, че сме подготвени сме за разновидността на Кисинджър - настояваме за влизане в НАТО със задължението да не си връщаме окупираните все още на приемане територии, а да се опитваме да реализираме връщането им единствено с политически средства “, написа Арестович.

Блогърът предлага и въвеждане на изключително състояние в Украйна в региона на стопанската система, националната сигурност, енергетиката и финансите.

„ Целта е редуциране на процедурите и да ускорим развиването “, отбелязва той.

Арестович не не помни и за военните дейности, като предлага армията да работи в стратегическа защита на фронта.

„ Променяме кадровата политика в Силите за защита към човекоцентрична: запазване на повече животи, развъждане на повече експерти “, изяснява той.

Блогърът предлага да се промени системата за готовност, по-специално да се разреши на военнослужещите да пътуват в чужбина.

" Въвеждаме образование на запаси за ротация на мобилизирани. Пускаме мъже зад граница с изискването да се завърнат при положение на приканване ", споделя той.

Арестович предлага още редица промени, по-специално пенсионна и правосъдна. Той прибавя, че " това е за начало ".

По-рано Арестович предложи да се разреши на военнослужещите да напущат Украйна с избрани ограничавания. Според неговия проект украинците би трябвало да подпишат специфичен ангажимент да се върнат за наборна работа.

На 14 октомври Олексий Арестович сподели, че Украйна е в „ стратегическа невъзможност “. Според него държавното управление упорства за " неправилни политики " и води хората " към злополука ".

Източници: focus.ua

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР